Blog artikel 11

De PCPC Operatie dag 15 t/m 19

01-09-2003
Het gaat goed met Lotte, ze is erg vrolijk als ze ons ziet. De verpleegkundige geeft aan dat er bij hun maar net een lachje vanaf kan, maar als ze haar mama en papa ziet dan…… De medicatie is weer verder afgebouwd en als het een beetje mee zit mag het er morgen vanaf, even afwachten maar. De druk op je hoofdje lijkt minder te worden, je fontanel is normaal. Vandaag heb je vriendinnetje Sterre weer gezien, jullie lagen samen in januari in het WKZ. Wat was jij vandaag aan het kletsen tegen ons.

02-09-2003
Vandaag is de Flolan ter behandeling van de pulmonale hypertensie gestopt. De zuurstof krijgt zij nog wel. Tot nu toe schijnt zij hierop goed te reageren. Vandaag voor het eerst met de zuurstoffles een wandeling door het WKZ gemaakt. Jippie wat een feest. Vandaag veel bezoek gehad, Annissa & Berry, Marlies (zie foto), Opa , Lilian en Cynthia (zie foto). Lotte krijgt vanaf vandaag ipv 6 voedingen weer 5 voedingen (5X170) en zo hopen we weer terug te gaan naar het oude patroon nl 4 X220. Lotte drinkt niet, eet geen fruithap, ect etc maar wel ja ..ja ..speculaas, appeltaart (door opa gebakken) dus alleen maar lekkere dingen, dat belooft was te worden!! Het zijn geen grote hoeveelheden maar goed het begin is er. Zuurstofslangetje (snor genaamd!) moet nog 2 dagen blijven zitten.

03-09-2003
Ons dametje doet het goed!! Toediening van zuurstof vandaag ook gestopt! (zij zit nu op saturatie van rond 80%). De neuroloog heeft Lotte vandaag ook weer nagekeken. De fontanel werd inderdaad slanker gevonden dan voorheen maar hij was nog niet helemaal tevreden. Na overleg met cardiologie heeft hij een voorstel gedaan voor de verdere behandeling, nl mocht Lotte binnenkort worden ontslagen dan zullen de 2 medicijnen Diamox en diphantoine doorgegeven worden en 2 weken na ontslag zal Lotte wederom worden opgenomen maar dan op de afdeling Dolfijn (Neurologie) om een EEG te maken, en druk in de fontanel te meten etc. etc om eea uit te sluiten! mocht dan alles goed zijn dan kunnen deze 2 neurologische medicijnen ook worden stopgezet. Haar rechter handje beweegt zij wel steeds meer maar toch nog minder dan haar linker handje. Buiten deze medische zaken om is zij ontzettend vrolijk en eet patat (ja..ja…”verpleegkundige Petra”) en wij hebben gehoord dat zij morgen weer naar de 4 voedingen per dag gaat. Tevens blijkt er nu wel Nutramigen opvolgmelk te zijn..jippie volgens de kinderarts paar weken geleden was het niet verkrijgbaar..! De echo’s vorige week van schedel en hart lieten geen afwijkingen zien. Het is een heerlijk vrouwtje……zie foto’s. En natuurlijk vond zij het leuk haar drukke zusje Fleur en haar lieve broertje Guille te zien. Welterusten tot morgen!

04-09-2003
Vandaag is ons kleine meisje voor het eerst een lekkere wandeling gaan maken met mama, ze is zelfs naar buiten geweest. Dit was toch allemaal iets te veel, want er was ook weer iemand geweest die weer eens bloed nodig had en dat lukte niet. Dat vond jij helemaal iet leuk en was daardoor erg moe geworden. Buiten was je daarom erg wit en mama was hier niet helemaal tevreden over. De dokters wilde geen risico en stelde voor om een EEG te maken. Gelukkig was deze prima. Je plas medicatie is vandaag ook wat afgebouwd. Mama heeft een gesprek met de cardioloog gehad, deze was zeer tevreden en je ontslag komt steeds dichterbij. Vanavond was je ook weer zeer goedte spreken. We gaan weer met een goed gevoel slapen.

05-09-2003
Lotte had vandaag een heerlijk rustdagje. Zij heeft veel geslapen en volgens ons doet dat haar erg goed! Ze is tussendoor vrolijk en brabbelt wat af. Wel was haar saturatie wat laag vandaag en heeft de zaalarts besloten een uur weer wat zuurstof te geven dat kon gelukkig via een maskertje dat naast haar lag toen ze sliep. Dit liet dit geen grote verbetering zien (het bleef zo rond 75-80) wat zij ook heeft zonder zuurstof. Tevens is de gelaatskleur van Lotte ook nog een beetje blauw (kan natuurlijk ook niet anders met deze saturatie waarden) echter ons meisje liet aan het eind van de dag zien dat zij ook een andere kleur op haar gezicht kon hebben (en dat zonder potje!) al met al gaan we weer een stap vooruit en de dag van ontslag voelen wij naderen……morgen een gesprek met Dr. Strengers kindercardioloog. We zijn heel benieuwd! ‘s Avonds hebben wij een heerlijk stukje gewandeld met Lotte en heeft zij uiteraard weer wat speculaas gegeten (de worteltjes overigens heeft zij bij de verpleegkundige Alice er weer uitgegooid incl enige slokken melk!!!) Dus madame heeft zo haar voorkeur! Tot morgen, nog even bellen naar WKZ en dan lekker slapen!

Dit bericht is geplaatst in Lotte's Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>